<< Home

<< Inleiding

<<BachBloesems

<< Aromatherapie

<< Kruiden

<< Contact

 

Bach Bloesems

De 38 remedis die zijn gemaakt van wilde bloemen en planten, zijn vernoemd naar degene die ze ontdekt heeft: de Engelsman dr. Edward Bach (1886-1936). Hij was arts, later ook bacterioloog en had vanaf 1915 een praktijk in Londen. Bach geloofde niet alleen in de doeltreffendheid van de traditionele geneeskunde, maar geloofde ook dat er voor iedere kwaal een natuurlijk geneesmiddel bestond en was daarom ook homeopaat. (homeo = hetzelfde)

De Bach-bloesemtherapie is een geneeswijze die zich richt op het 'geheel' van het te behandelen dier. De remedies zijn dan ook niet op bepaalde symptomen gericht en kunnen evenmin worden ingedeeld bij bepaalde ziekten of aandoeningen.

Als we uit balans zijn en 'niet lekker in ons vel zitten' heeft ons werk, ons gedrag en ons 'zijn' een
heel andere waarde. Houdt deze periode van disbalans te lang aan, dan ontstaan er langzaam
maar zeker verkrampingen; omdat - al dan niet bewust - naar compensatie wordt gestreefd in bv lichaamshouding of gedrag. Als gevolg van deze verkrampingen ontstaan - op termijn - ziekten.

Dieren zijn veel sterker en flexibeler dan mensen. Ookal zijn de omstandigheden voor hen soms zo abominabel dat het bijna niet te begrijpen is dat ze ziek worden, toch weten ze vaak onder slechte omstandigheden nog behoorlijk gezond en in geestelijk evenwicht te blijven. Hun vermogen tot aanpassing, zowel dit vermogen van de soort, als het aanpassingsvermogen van het individuele dier tijdens zijn opgroeien onder bepaalde omstandigheden is groot, erg groot. De mens in zijn onwetendheid kan dan erg onzorgvuldig zijn zonder daarvoor gestraft te worden met ziekte van het dier. De juiste zorg voor emotioneel en fysiek welzijn van de dieren ontbreekt dan ook vaak. Deze onzorgvuldigheid onstaat niet uit onwil of ongeïnteresseerdheid, maar uit onkunde.

Als u dit aan het lezen bent, dan geeft dat al aan dat je betrokken bent bij het welzijn van het dier in het algemeen en je eigen dier in het bijzonder.

Waarvoor kan u de bachbloesems gebruiken?

De Bach-bloesemremedies behandelen het individuele dier, niet de symptomen of de ziekte van het dier. Ze werken specifiek op de emotionele gesteldheid. De remedies richten zich niet op het onderdrukken van negatieve stemmingen, maar op het omzetten naar een positieve houding. Ze hebben transformerende kwaliteiten; de positieve kwaliteit, die in de “schaduw” van de negatieve uiting stond, wordt naar voren gehaald, versterkt en in het bewustzijn gebracht.

Paniek, hevige angst, schuwheid, verlegenheid, onzekerheid, moedeloosheid, misttroostig, depressie, onverschilligheid, ongeconcentreerd, lusteloosheid, apathie, gereserveerd, arrogantie, ongeduldig, zenuwachtigheid, onderdanigheid, faalangsten, overdreven enthousiasme, aandacht vragen (overdreven), dominantie, enz,.....

Deze Bach bloesems worden gebruikt bij honden, katten en paarden, maar hebben ook al succes geboekt bij vissen, vogels en prairiehondjes.

Vraag een anamnese formulier aan via mail. Aan de hand van je antwoorden stel ik Bach Bloesems samen die jouw dier verder kunnen helpen. Dit kost u maar 30 €, ........waarvoor betaalt u? Mijn tijd om het formulier te behandelen, een flesje met de remedie en verzendkosten (Kiala). Afhalen is ook mogelijk, dan betaalt u slechts 26 €. Voor meer info mail info(at)petcrazy.be

........................................................................................................................................................................................................

© 2012 - Petcrazy